Společnost HERLITZ pomáhá dětem 3. ročník

Showroomem v Kyjově se rozléhal smích a pohodová nálada.

Společnost HERLITZ pomáhá dětem 3. ročník

Konec prázdnin je pro rodiče školáků náročným obdobím. Mají plnou hlavu starostí, aby své děti náležitě vybavili do nového školního roku a jejich děti tak vykročily tou pravou nohou a s úsměvem. Rodičům dětí, kteří se navrací zpět do školních lavic po prodělaném onkologickém onemocnění, s tímto úkolem srdečně pomáhá společnost HERLITZ, která již třetím rokem zdarma kompletně vybavila několik léčených dětí a jejich sourozenců školními pomůckami.

Tradičně jsme se sešli v showroomu společnosti v Kyjově. Po krátké pauze a odpočinku po cestě, osvěžení kávičkou nebo minerálkou, nastal ten pravý čas k výběru školních pomůcek. Tentokrát byli mezi dětmi i dva prvňáčci. Právě oni potřebují nejvíce školních pomůcek a zároveň vyžadují největší pomoc s jejich výběrem. Vyznat se v množství per, pastelek a aktovek není vůbec pro nastávajícího školáčka jednoduché. Na pomoc vždy přispěchají rodiče a zejména zaměstnanci HERLITZ, kteří se nám ochotně věnovali celé odpoledne.  Pro prvňáčky je důležité si své pomůcky náležitě „osahat”, vyzkoušet pastelky, pera, aktovky a až poté se rozhodnout, která pomůcka jim bude nejlépe vyhovovat. Pro starší děti je výběr školních pomůcek daleko jednodušší. Již mají za sebou několik tříd, a proto přesně vědí, jaké pomůcky potřebují doplnit. Školní aktovky vymění za studentské batohy, které často bývají doplněny o vyztuženou kapsu na notebook, který zejména středoškoláci často potřebují.

Atmosféra byla celé odpoledne výborná, setkání rodičů mimo prostory nemocnice jsou vždy příjemnější a uvolněnější. Rodiče si popovídají o běžných věcech, sdělí si zážitky z prázdnin, z dovolené a na nemoc se na chvilku zapomene.

Z celého srdce děkujeme společnosti HERLITZ, která se stala naším dlouhodobým partnerem, děkujeme za pěkný den a vaši vytrvalou pomoc. Generální manažer společnosti HERLITZ, Ing. Pavel Zástřešek, a také všichni zaměstnanci společnosti jsou zkrátka milí lidé, bez kterých by se tento nádherný den nemohl konat.

HERLITZ - 3. ročník