Mořský svět Praha

Vydali jsme se na jednodenní výlet do Prahy.

Mořský svět Praha

První srpnovou sobotu jsme se vydali na jednodenní výlet do Prahy. Cílem naší cesty byla zoo Mořský svět na pražském Výstavišti Holešovice. V ranních hodinách jsme vyjeli z Brna vlakem Regio-Jet. Po příjezdu do Prahy jsme se přesunuli na výstaviště, kam jsme se všichni velmi těšili. Mořský svět nabízí svým návštěvníkům největší expozici mořských živočichů na našem území. Je zde např. obří akvárium, jehož objem činí více jak 100 000 litrů mořské vody. Toto akvárium obývají žraloci a hejna pestrobarevných korálových ryb. Dále zde můžete vidět na 350 druhů živočichů, a to nejen mořské ryby jako klaun očkatý, perutýn, rejnok, muréna, ale i sladkovodní ryby a zajímavé druhy žab.  Za zmínku jistě stojí i nejjedovatější ryba na světě, SYNANCEIA VERRUCOSA (Odranec pravý), která žije v mělkých vodách teplých moří podél celého obratníku Kozoroha. Dokáže se dokonale maskovat a svým tělem připomíná kámen.

Po prohlídce Mořského světa se každá rodina vydala na prohlídku Prahy dle svého vlastního programu. Někdo navštívil Karlův most, Staroměstské náměstí, Krokodýlí zoo nebo Prašnou bránu. Prostě každý si vybral své oblíbené místo a návštěva Prahy s menším počtem turistů stála za to. Nazpět do Brna jsme jeli opět vlakem. Sice už jsme byli unaveni, ale o to víc spokojeni z pěkně stráveného dne.