Letní Česko-Slovenský pobyt v Liptovském Jánu

Poslední prázdninový týden, ve dnech 29. 8. – 2. 9. 2017, spolek ONKA a OZ Deťom pre život organizovali pobyt pro rodiny, jejichž dítě prošlo onkologickou léčbou, ve Wellness hotelu Alexandra v Liptovském Jánu.

Letní Česko-Slovenský pobyt v Liptovském Jánu

V úterý v podvečer jsme přivítali všech 14 rodinek ve společenské místnosti a předali dárky, následoval program, který měly pro děti připravený animátorky Mimka a Nellka.

Ve středu dopoledne jsme navštívili Mincovníčkovo, kde jsme shlédli, jak se razí mince a dozvěděli se, jaká všechna povolání je potřeba k tomu, aby taková mince mohla vzniknout. A taky jsme si jednu minci vyrazili

Ve čtvrtek dopoledne jsme vyrazili do Stanišovské jeskyně. Protože jeskyně není elekticky osvětlena, dostali jsme při vstupu do jeskynních prostor čelovku.  Prohlídka s průvodcem trvala zhruba 60 minut. Odpoledne jsme navštívili Miniatúrne Slovensko. Zde byly k vidění památky Slovenska v miniaturním provedení.

V pátek dopoledne se děti mohly těšit na návštěvu koníků v Koně v Jáně, kde se o děti postaral gazda Miško. Celkem 28 dětí si mohlo koně česat, hladit, povozit se a poté za odměnu koně i nakrmit. Odpoledne čekalo na děti sportovní odpoledne. Děti zdolávaly překážky celkem v šesti disciplínách. Odměnou jim byl diplom, medaile a sladká odměna.                                                                               Poslední večer pobytu si děti pro rodiče připravily překvapení. Zatancovaly rodičům nacvičenou choreografii. Na památku si pak maminky s dětmi vyrobily srdíčko.

V průběhu dne měly rodinky možnost na hotelu navštěvovat bazén, wellness, fitcentrum, tělocvičnu a venkovní hřiště.

Celkem 14 rodinek si užilo pobyt plný radosti, smíchu, zábavy i relaxu.

Letní Česko - Slovenský pobyt v Liptovském Jánu

Pobyt v hotelu Alexandra