Jednodenní výlet do Prahy

9. června jsme navštívili muzeum čokolády Choco-Story.

Jednodenní výlet do Prahy

Čokoláda je obvyklá součást nejrůznějších druhů sladkostí a patří bezesporu k nejpopulárnějším na světě. Milují ji nejen děti, ale i dospělí. Proto jsme se rozhodli pozvat děti s jejich rodiči do Muzea čokolády v Praze a oslavit tak Den dětí. Muzeum čokolády Choco-Story je v Praze od roku 2008. Patří do rodiny muzeí s pobočkami v Belgii, Francii a Mexiku. Svojí unikátní soukromou sbírkou je naprosto jedinečné a nemá v České republice obdoby.

Naše pozvání přijaly čtyři rodiny z Brna a jedna z Ostravy.

Do Prahy jsme se vydali v brzkých ranních hodinách vlakem Regio Jet. Dopoledne nás čekala prohlídka muzea. Dozvěděli jsme se mnoho zajímavého z historie čokolády, o jejích typech a výrobě. Ochutnali jsme vyrobené pralinky a různé druhy čokolády. Vězte, že v muzeu můžete sníst tolik čokolády, kolik chcete. Mnoho se jí ovšem sníst nedá.

Součástí návštěvy byl čokoládový workshop pro děti i dospělé. Všichni si vyrobili čtyři tabulky čokolády ozdobené sušeným ovocem, lentilkami, oříšky ....., každý podle své chuti.

Po prohlídce muzea jsme se vydali na individuální prohlídku města. Praha nabízí mnoho kulturních památek a zajímavostí, a tak někteří navštívili Pražský hrad, jiní se vydali na Karlův most, a pro děti je jistě velkým lákadlem největší hračkářství v Evropě Hamleys.

Během dne nás hřálo sluníčko a bylo opravdu velké teplo. Kolem 16 hodiny se však zatáhlo a přišel tak prudký déšt, že část Prahy - Smíchov byla zatopená. Bohužel touto dobou byla v této části jedna naše rodina, která se tak nedostala včas na nádraží. Nedalo se nic dělat a domů jeli o něco později než zbytek výpravy. Pevně věříme, že ani tato zkušenost nepokazila celý den a všichni jsme se v pořádku vrátili domů nasyceni nejen čokoládou, ale i vzpomínkami.

Akce byla financována z výtěžku benefiční akce v Hostěradicích „Pohádková úsměv 2017”

Choco-Story