Hotel Grůň

Mosty u Jablunkova – podzimní pobyt pro rodiny z regionu Ostrava

Hotel Grůň

I když se ani našim rodinám nevyhnula epidemie covidu, nakonec se v úterý 26. října odpoledne sešlo 8 rodin z celého Moravskoslezského kraje v hotelu Grůň v Mostech u Jablunkova, aby spolu strávilo několik dní společného času.

Po ubytování a výborné večeři byly rodiny seznámeny s programem celého pobytu. Pro rodiče byl v průběhu pobytu připraven kreativní seminář pod vedením Jarmily Dobešové. Rodiče si vyzkoušeli malování na tašky nebo trička. Mohli malovat podle šablon i dle vlastních nápadů. Na programu bylo i tolik oblíbené malování na kamínky. Ve volných chvílích se zapojily i děti a nakonec se malovalo opravdu na cokoliv. Výsledky tvořivé práce byly opravdu nádherné. Zjistili jsme, že ve spoustě rodičů je skrytý talent.

Pro zpestření programu byla pro rodiny připravena přednáška o historickém šermu s několika praktickými ukázkami, které předvedl Alexandr Dobeš. Zájemci z řad rodičů i dětí si pak mohli vyzkoušet i různé šermířské dovednosti.

Aby se mohli rodiče zúčastnit kreativního semináře nebo historického šermu, starali se o zábavu dětí asistenti Filip, Alena (Alča) a Andrea (Adry). Děti tak měly spoustu aktivit nejen uvnitř (seznamovací a deskové hry, různé kreativní činnosti, vyrábění halloweenských dýní z papíru), ale i venku (míčové hry, podbíhaná pod plachtou, válení sudů, trpaslík…). Nechyběla ani oblíbená noční hra.

Volný čas pak rodiny trávily buď procházkami po okolí, kreativní činností či jen tak povídáním si s ostatními. Ve středu odpoledne se rodiny společně rozhodly vyzkoušet bobovou dráhu přímo za hotelem. A za povzbuzování ostatních si nakonec aspoň jednou sjeli dráhu i ti méně odvážní.

Celý pobyt probíhal v pohodové atmosféře, a tak nám čas rychle utíkal. V hotelu se o nás skvěle starali, zejména kuchyň byla výborná.

Všichni si tento pobyt užili, a ve čtvrtek 28. října po snídani odjížděli s pocitem, že by se tady určitě rádi vrátili.

Akce byla financována z projektu Moravskoslezského kraje Podporujeme hrdinství, které není vidět III.

Za region Ostrava

Petra Hojecká