Hospitalizované děti navštívil baletní soubor

Členové baletního souboru se tedy rozhodli navštívit je přímo na oddělení. A tak ani pacienti v aktivní léčbě nebyli ochuzeni o skvělý zážitek.

Hospitalizované děti navštívil baletní soubor

S baletním souborem Mária Radačovského spolupracujeme od loňského podzimu. Dostáváme pozvání na představení, ze kterých odcházíme plně kulturně nasyceni. Bohužel pacienti v aktivní léčbě jsou o tento kulturní zážitek ochuzeni. Členové baletního souboru se tedy rozhodli navštívit je přímo na oddělení. A tak se stalo, že děti na oddělení 23 a JIP 31 KDO mohly na vlastní oči shlédnout Mechanického vojáčka, Cukrovou královnu, Krále cukrovinek, Kolombínu či Sněhové vločky v jejich krásných baletních kostýmech. A nejen to, tito umělci se svoji přítomností  postarali o příjemné a zajímavé vyplnění času, který na nemocničním lůžku běží často velmi, opravdu velmi pomalu. Setkání malých pacientů se členy baletního souboru bylo pro všechny velmi silným citovým prožitkem.

Těšíme se na další spolupráci.