Dětské hřiště mraveniště

Dětské hřiště mraveniště

V neděli 9. září jsme se sešli s dětmi a rodiči na dětském hřišti Mraveniště u Brněnské přehrady v Brně – Bystrci. Sluníčko se na nás usmívalo už od rána a první děti se začaly scházet hned po deváté hodině. Pro děti bylo připraveno 6 úkolů se sladkou odměnou. Během dopoledne navštívila děti na hřišti klaunice Pepina. Malovala děti na obličej a měla pro nás nachystané kouzelnické představení.

Po společném obědě v přilehlém hotelu jsme se vydali na exkurzi požární stanice Brno – Přehrada. Profesionální hasiči nám ukázali vybavení stanice a nastínili, jak vypadá takový běžný den hasiče ve službě.  Nahlédli jsme do pokojů, kde hasiči spí, viděli jsme posilovnu a školící místnost. Asi největší nadšení vzbudilo hasičské auto, které mohly děti pořádně prozkoumat
a také se zeptat na vše, co je zajímá.

Všem velmi děkujeme za pěkný den.