Český den proti rakovině 2019

Měsíc květen patří v Onka tradičně Českému dni proti rakovině.

Český den proti rakovině 2019

Tématem letošní sbírky jsou  nádorová onemocnění plic. Prodej kytiček měsíčku lékařského připadl na středu 15. května a stužka měla meruňkovou barvu. Přípravy na tento den začínají už v únoru a každým rokem se nám přihlašuje více maminek. Pro tento 22. ročník se přihlásilo 16 maminek, které chtějí šířit povědomí o problematice onkologického onemocnění ve svém okolí. Jako v minulém roce i letos se přihlásily dvě spolupracující organizace, a to ZŠ Horníkova 1, Brno a Střední zdravotnická škola v Prostějově.  Objednali jsme 6 100 kytiček a květinový den mohl začít. Prodávali jsme v Brně, Havířově, Hostěradicích, Kunovicích, Kuřimi, Mikulově, Proseči, Prostějově, Zbraslavici a ve Žďáru nad Sázavou. I když nám na mnoha místech nepřálo počasí, z celkového počtu objednaných kytiček se nám společnými silami podařilo prodat  5 702 kytek a na účet Ligy proti rakovině jsme odeslali 150 343 Kč. Jako kolektivní člen Ligy proti rakovině máme nárok na 30% z odeslané částky a tuto sumu použijeme na podzimní relaxační pobyt pro rodiny léčených dětí.

Děkujeme maminkám z našeho spolku, které se do prodeje zapojily a veliké díky patří všem lidem, kteří si kytičku zakoupili.