Region Žďár nad Sázavou jede do Prahy

Rodinky z regionu navštíví Národní muzeum

Region Žďár nad Sázavou jede do Prahy

Milí rodiče a milé děti,

dovolujeme si Vás pozvat na celodenní výlet do Prahy, který se uskuteční v sobotu 15. 6. 2019 Akce je určená pro rodiny z regionu Žďár nad Sázavou a okolí. V plánu máme návštěvu Národního muzea na Václavském nám..

Sejdeme se v sobotu 15.června 2019 v 7.10 hodin na vlakovém nádraží Žďár nad Sázavou. V 7.30 bychom jeli vlakem do Prahy.
Příjezd do Prahy v 9.52 hod.. Odjezd z Prahy v 18.03. Ve Žďáru nad Sázavou budeme ve 20:30 hod.
Akce je vhodná pro rodiny s dětmi.

Cena za osobu je 150 Kč

Navštívíme Staré město, Václavské náměstí  a hlavně expozice znovu otevřeného Národního muzea.

Národní muzeum je jednou z dominant České republiky. Představuje největší muzeum naší republiky a nabízí svým návštěvníkům sbírky neuvěřitelné velikosti.

Národní muzeum je situované v Praze na Václavském náměstí. Díky své poloze jej navštíví ročně miliony nejen českých, ale i zahraničních turistů. Sbírky jsou tvořeny jak přírodními materiály, tak nabízí i kousek prehistorie a také zde zhlédnete historii české a zahraniční provenience. Muzeum nabízí vše z oblastí geologie, petrologie, paleontologie, mykologie, botaniky, zoologie, českých dějin, numismatiky a mnoho dalších oborů. Národní muzeum v Praze je tvořeno celkem pěti odbornými ústavy: přírodovědecké muzeum, historické muzeum, knihovna Národního muzea, Náprstkovomuzeum asijských, afrických a amerických kultur a poslední částí je muzeum české hudby. Národní muzeum bylo založeno v roce 1818 a v té době neslo název Vlastenecké muzeum v Čechách. U jeho zrodu byla osvícenská skupina šlechticů v čele s hrabětem Kašparem Mariou Sternbergem. Vlastnictvím státu se muzeum stalo v roce 1949. O přerod muzea z instituce aristokratické a vědecké k instituci součástí národního obrození se zasloužil historik František Palacký. Najdeme zde sbírky Kašpara Sternberga, v nichž je i slavná sbírka českých nerostů J. T. Lindackera. Dále muzeum nabízí Sternbergův herbář. V roce 2006 se k Národnímu muzeu připojila vedlejší budova, kde bývalo Federální shromáždění. Knihovna, součást Národního muzea, skrývá rukopisy a staré tisky. Dále se v knihovně nachází historické noviny a časopisy.

Nenechte si ujít jedinečnou nabídku a vyražte s námi na výlet.
Prosím o potvrzení účasti nebo zprávy (počty osob) na mail: m.wirthova@onka-sdruzeni.cz
nebo na tel: 604 257 292 do 4.6.2019

Za tým ONKA