Jarní akce v regionu Žďár nad Sázavou

Přijďte s námi strávit příjemné sobotní odpoledne

Jarní akce v regionu Žďár nad Sázavou

Milí rodiče a milé děti,

dovolujeme si Vás pozvat  na výstavu ,,Velikonoce na Horácku" v regionálním muzeu TVRZ  a na pobyt v solné jeskyni  ve Žďáru nad Sázavou -  Brodská, 591 01Žďár nad Sázavou 3

Akce  proběhne dne 4.5.2019  ve Žďáře nad Sázavou.
Sejdeme se v sobotu 4.května 2019 v 13.00 hodin u muzea na Tvrzi .

Od 13 hodin je připravena komentovaná prohlídka výstavy a od 14 hodin je pro Vás rezervovaná solná jeskyně, kterou jsme již v minulosti navštívili.

Akce je vhodná pro rodiny s dětmi s trvalým pobytem ve Žďáru nad Sázavou a okolí.

Od 9. dubna 2019 můžete na žďárské Tvrzi navštívit výstavu, která přibližuje velikonoční tradice a lidové zvyky v našem regionu, tentokrát formou exkurze do minulosti. Nečekejte tedy tvůrčí dílnu, kde byste se naučili plést pomlázky či barvit vajíčka. Spíš se dozvíte, jaké zvyky se pojí s Květnou nedělí, Zeleným čtvrtkem, Bílou sobotou, nebo Velkým pátkem, proč se jedly kočičky, kdo mohl být komandantem, jak vypadal pašijový průvod, nebo kdo a proč koulel kraslice po polích. Dále se můžete těšit na velikonoční dekorace, k nimž patří rahno, muší ráj, či mnoha způsoby vyzdobená vajíčka. Chybět nebude velikonoční světnice, ukázky tradičních pokrmů, dobové velikonoční tisky, pohlednice a mnoho dalšího.

Prosím o potvrzení účasti nebo zprávy (počty osob) na mail m.wirthova@onka-sdruzeni.cz,
popřípadě telefon 604 257 292 co nejdříve, nejpozději do 26.4.2019.

Děkuji

Pěkný den