Hrad Pernštejn - region Brno

Z Brna vlakem na hrad Pernštejn

Hrad Pernštejn - region Brno

Milé rodinky,

ráda bych Vás pozvala na další akci v regionu Brno. Tentokrát se společně vydáme na hrad Pernštejn. Pojedeme společně vlakem z Brna do Nedvědice a odtud půjdeme pěšky na hrad (https://www.hrad-pernstejn.eu/cs)

Akce se koná v sobotu 27. 7., odjezd z Brna bude cca kolem 8 hodiny.

Cena za osobu 50 Kč, v ceně je zahrnuté jízdné do Nedvědice a zpět a vstupné na hrad.

Mimořádně zachovalý středověký hrad byl základnou pánů z Pernštejna. Původní jednoduchá dispozice hradu se ztrácí ve spleti pozdějších přestaveb. Pozdně gotická a raně renesanční podoba hradu však už nebyla dotčena dalším přebudováním a je ojedinělým dokladem přeměn středověké pevnosti na luxusnější renesanční sídlo. K vidění je architektonická skladba hradního paláce, kde návštěvník sleduje historii a vývoj sídla od jednoduchého hradu přes pozdně gotickou pevnost, renesanční palác, barokní, rokokovou a klasicistní rezidenci až po romantismus 19. století.

Přihlaste se, prosím, nejpozději ve čtvrtek 25.7. na email g.skopalova@onka-sdruzeni.cz nebo volejte na 774 446 784Stačí napsat počet dospělých a u dětí věk (z důvodu zakoupení jízdenek).

V případě velkého zájmu bude přihlíženo k účasti jednotlivých rodin na minulých akcích regionu Brno, případně k rodinám, ve kterých je dítě kratší dobu po léčbě. Děkuji za pochopení.

Za tým Onka

Gábina Skopalová